13 april 2020
16:00

Djurgårdens IF

Referat: Ekerö IK - Djurgårdens IF

Eftermiddagens träningsmatch mot Ekerös damjuniorer inleds lite tveksamt och vi får inte riktigt till vårt vanliga trygga spel. Vi för ändå matchen och äger klart mest boll, men tappar eller slår bort den för ofta samtidigt som vi är lite bekväma utan boll och tittar för mycket på bollhållaren. Kanske en konsekvens av för mycket påskledigt och det myckna blåsandet. Tjejerna kämpar på och en kvart - tjugo minuter in i matchen kommer den första riktigt vassa målchansen när Greta skjuter hårt i ribban. Ribträffen leder oss in i en riktigt bra period med effektivt passningsspel, många avslut på mål och hög press i försvarsspelet. Ledningsmålet 0-1 kommer en knapp halvtimme in i spelet när India återerövrar bollen högt upp på motståndarnas planhalva spelar fri Maja centralt framför målet som i sin tur vänder bort försvararen och tar bollen med sig och passar vidare till Moa som rullar in den i öppet mål. En stund senare utökar vi till 0-2 när India återigen rycker åt sig bollen högt upp på motståndarnas planhalva, springer sig fri och skjuter mål. I inledningen av andra fastställer Hanna slutresultatet 0-3 när hon slår in returen på Stinas skott när de båda spelat sig fria med målvakten. Andra halvlek fortsatte i stort som första och vi fick prov på flera fina passningskombinationer som ledde till vassa avslut. India och Ellen var nära att utöka, precis som Maja och Hanna, men Lexi var nog närmst med ytterligare en rungande ribbträff. Längst bak spelade Stina och Vanna felfritt målvakt vars sin halvlek och fick hålla nollan.